Optimaxx.

Direct contact? Bel 0317 - 35 77 21

Je zult maar een winkelier zijn…!

Mijn zoon laat enige tijd geleden trots de nieuwste app op zijn Smartphone zien. Hij richt het toestel op de barcode van een pak melk en binnen 1 seconde toont de telefoon op de display, om welke product het gaat en wat het kost. Het is de inmiddels overbekende app van "appie". Zelfs de route in de supermarkt wordt aangegeven op het boodschappenlijstje.

Even later wordt het verhaal nog spannender. Enkele deelnemers aan een training, vertellen nu dat je gewoon in de winkel even de smartphone over de barcode van de spijkerbroek of LCD tv haalt en je ziet direct waar dit product te koop is en tegen welke prijs. Tegenwoordig zelfs in het gebied waar je staat met een straal van enkele kilometers, begrijp ik.

Ik denk bij mezelf: Het moet niet gekker worden… Wat is de toekomst dan nog van de detailhandel? De concurrentie is al moordend. Is er nog wel een toekomst?

Als ondernemer in de detailhandel staat je voor een aardige uitdaging. Hoe sta je klanten te woord in je winkel? Dit terwijl je weet dat er een grote kans bestaat, dat je ze van informatie voorziet en dat je deze kennis gratis beschikbaar stelt. Terwijl ze elders kopen. Hoe voorkom je dat je wordt "gebruikt"?

Het gaat te ver om even in een paar regels hier de oplossing aan te dragen. (als hij er al is…), maar één ding is duidelijk: Bij grote veranderingen in het consumentengedrag dien je mee te veranderen en de verkoopmethodiek mogelijk rigoureus te veranderen.

Stel jezelf dan ook de volgende vragen:

  • Wat is mijn onderscheidend vermogen ten opzichte van de internet aanbieders?
  • Wat is mijn toegevoegde waarde die klanten mogelijk mobiliseert richting mijn winkel?
  • Hoe voorkom ik dat ik de vakkennis "weggeef", maar vind ik een goede balans om klanten toch goed te woord te staan?
  • Hoe onderscheid ik kijkers en "kenniszoekers" van kopers?

Dit bovenstaande vergt visie, voorbereiding en vaardigheid. Ook van de medewerkers. Maar het antwoord op deze vragen is mogelijk de sleutel tot het succes! Hieronder de tegenhanger!


Prijsvergelijk barcode prijs scanner

Eenvoudig prijzen vergelijken en barcodes scannen van miljoenen producten. Doorzoek de site van Prijsvergelijk.nl door eenvoudig en snel een barcode van een product te scannen of zelf een zoekopdracht in te voeren.
Vergelijk de prijs van elektronica, hardware, telefoons en huishoudelijke artikelen! Naast de prijsvergelijking vind je in de app ook handige kortingscodes van diverse webshops waarmee je nóg meer kunt besparen op je aankopen.
Prijsvergelijk heeft zowel voor de Apple iPhone 4 als voor Android een gratis app beschikbaar waarmee je miljoenen prijzen kunt vergelijken. In de winkel, in de trein of lekker thuis op de bank!