Optimaxx.

Direct contact? Bel 0317 - 35 77 21

Training: Klantgericht verkopen in de detailhandel

Iets aan een ander tegen een bepaalde prijs overdoen!

Het lijkt zo eenvoudig, maar schijn bedriegt. In de praktijk krijgt u te maken met rationele en emotionele argumenten. Met het overwinnen van de nodige mitsen en maren. De klant geeft zich niet zonder slag of stoot gewonnen en ook de concurrent zit niet stil. Daarnaast bepalen internet en de nieuwe media voor een groot deel de informatieverschaffing en de aankoopmethode en keuze van de huidige consument.

Kijkers en winkelbezoekers die tijd en informatie trachten te verkrijgen, zijn niet altijd voornemens om iets in deze winkel te kopen. Hoe zorg je er nou voor dat kijkers worden omgezet in kopers en dat je niet wordt "gebruikt" en dus de kostbare tijd en productkennis zo maar weggeeft?

In deze zeer praktische en praktijkgerichte training leert de deelnemer op gestructureerde wijze in een korte tijd inzicht te krijgen in de behoefte(n) en werkelijke drijfveren van de winkelbezoeker.

Doel

Na deze training bent u beter in staat om:

  • Op klantgerichte wijze de behoeften van de klant te inventariseren en om te zetten in omzet
  • Effectiever het gesprek te voeren en resultaatgericht af te sluiten
  • Kijkers te onderscheiden van kopers

Wat wordt behandeld?

  • Hoe verloopt het ideale verkoopgesprek?
  • Wat is de werkelijke behoefte van de klant?
  • Hoe kunt u producteigenschappen zo vertellen dat het de klant aanspreekt?
  • Hoe kunt u vanuit uw eigen gedrag optimaal inspelen op het gedrag van de klant?
  • Rationele en emotionele koopmotieven
  • Welke afsluittechnieken kunt u toepassen?
  • Omgaan en weerleggen van bezwaren

Waarop wordt geoefend?

Deze training is praktisch toepasbaar en praktijkgericht. Tijdens de training wordt de theorie tot een minimum beperkt. 70 % van de tijd oefent u met behulp van praktijkgerichte situaties in kleine groepjes met elkaar. Doorgaan is belangrijker dan afgaan. Het vandaag beter doen dan gisteren, is steeds het uitgangspunt. U ontvangt tijdens deze training tips van uw collega's en de trainer.

Niets in bovenstaande trainingen is op voorhand een reeds vaststaand gegeven. Samen met de verantwoordelijke manager cq. directie van uw bedrijf, wordt er gekeken naar de behoeften en de beoogde doelstellingen. Gezamenlijk wordt er een maatwerk trainings- cq begeleidingsprogramma ontwikkeld, welke het beste aansluit bij uw bedrijf en uw medewerkers.

Optimaxx logoDé sales en salesmanagement specialisten !